مدیریت فرایند کسب و کار (BPM)، آنچه سازمان شما را زیر و رو می‌کند!

برای دستیابی به رشد داشتن فرآیند های حساب شده امری ضروری است. این فرآیند ها به شما کمک می‌کنند تا هزینه های خود را به دقت کنترل کنید، سطح بهره‌وری را به صورت ثابت حفظ نمایید و کیفیت تجربه مشتری را به طور قابل توجهی ارتقا دهید. اگر هدف شما اطمینان از عملکرد بهینه تمامی فعالیت‌هایتان است، استفاده از یک سیستم مدیریت فرایند کسب و کار (BPM) نه تنها توصیه می‌شود بلکه می‌تواند با ارائه یک ساختار منظم به درک بهتر اینکه دقیقا مدیریت فرایند کسب و کار چیست نیز کمک کند.

در واقع BPM همان ابزاری است که به شما کمک می‌کند گردش کار سازمان را مطابق با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود به طور موثر طراحی کنید. به علاوه این رویکرد با فراهم آوردن امکان تحلیل دقیق فرآیند ها راه هایی را برای بهبود کارایی عملیاتی از طریق حذف گلوگاه ها نشان می‌دهد که از مزایای مدیریت فرایند کسب و کار محسوب می‌شود

مدیریت فرایند کسب و کار چیست؟

مدیریت فرایند کسب و کار مجموعه‌ای از اقدامات است که برای طراحی، پیاده‌سازی، نظارت و بهبود فرایندهای مختلف در یک سازمان به کار می‌رود. این رویکرد به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با شناسایی و اصلاح فرایندهای موجود، عملکرد خود را بهبود دهند. از تکنیک‌هایی مانند اتوماسیون فرایند، تحلیل داده‌ها و بهبود مستمر برای مدیریت بهتر فرایندها استفاده می‌شود. با استفاده از روش‌هایی مانند BPMN و مدیریت گردش کار، شرکت‌ها می‌توانند فرایندهای خود را به شیوه‌ای مؤثرتر سازماندهی کنند و به نتایج مطلوب‌تری دست یابند.

bpm چیست؟

BPM یا مدیریت فرآیند های کسب و کار (Business Process Management) یک روشی است که به سازمان ها کمک می‌کند تا فرآیند های کاری خود را به شیوه‌ای کارآمدتر طراحی کنند. این رویکرد شامل شناسایی و تحلیل فرآیند های موجود، ایجاد تغییرات بهبود دهنده و استفاده از اتوماسیون و مدیریت جریان کار برای افزایش کارایی است. آموزش مدیریت فرایند کسب و کار bpm به سازمان ها کمک می‌کند تا با استفاده از روش هایی مانند مدل‌ سازی فرآیند های کسب و کار و نظارت دقیق، عملکرد فرآیندها را ارزیابی کرده و تصمیم های بهتری بگیرند.

انواع مدیریت فرایند کسب و کار

از آنجایی که BPM بسیار گسترده است و معمولاً شامل استفاده از ابزارهای مختلف می شود، برخی از کارشناسان، دسته بندی های زیر را در مورد آنها ایجاد کرده اند:

سیستم محور

این نوع BPM بر فرآیندهای مربوط به جریان های کاری در سیستم های تجاری که بدون دخالت انسان عمل می کنند و در برنامه های سازمانی ادغام می شوند، تمرکز دارد. دو نمونه از آنها فرآیندهای خودکار در مدیریت ارتباط با مشتری و سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی هستند.

انسان محور

BPM همچنین می تواند بر فرآیندهایی که افراد مدیریت می کنند تمرکز کند. این فرآیندها شامل مواردی در اپلیکیشن های تجاری هستند که برای تعامل انسانی طراحی شده‌اند، مانند رابط کاربری با طراحی خوب، هشدارها و اعلان‌ها.

سند محور

این رویکرد بر اسنادی مانند فرآیند قالب بندی، امضا و تأیید قراردادها متمرکز است. اغلب، ابزارهای مدیریت فرآیند کسب و کار در یک کار خاص سند محور، مانند امضای اسناد، تخصص دارند.

مزایای مدیریت فرایند کسب و کار

مزایای مدیریت فرایند کسب و کار عبارتند از:

  • توسعه و ساخت محصول جدید
  • انجام سفارش محصول
  • مدیریت خدمات مشتری
  • جذب یک کارمند جدید

این عملیات تجاری شامل صدها یا حتی هزاران کار و تأییدیه های مورد نیاز برای تکمیل آنها می‌باشد.

چرخه مدیریت فرآیند کسب و کار

همانطور که اشاره شد BPM زمینه های زیادی را در بر می‌گیرد. بسیاری از کارشناسان هنگام توصیف یک پروژه BPM، به پنج مرحله زیر اشاره می کنند که در واقع چرخه مدیریت فرآیند کسب و کار را تشکیل می‌دهند:

طرح: تجزیه و تحلیل فرآیند موجود برای بهبود هر آنچه نیاز به تغییر دارد. سپس، توسعه فرایند کسب و کار با استفاده از استاندارد سازی و اتوماسیون در همان حالت ایده آلی که باید وجود داشته باشد.

  1. مدل: مشاهده نحوه عملکرد فرآیند تجاری بازطراحی شده در سناریوهای مختلف
  2. پیاده سازی: بهبود مواردی همچون استانداردسازی و اتوماسیون فرآیند
  3. نظارت: پیگیری پیشرفت‌ها برای بررسی چگونگی عملکرد
  4. بهینه سازی: بهبود مداوم فرآیند کسب و کار

نرم افزار مدیریت فرایند کسب و کار

نرم افزار مدیریت فرایند کسب و کار (BPM Software) که به اختصار به آن BPMS هم میگویند به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا فرایندهای خود را طراحی، کنترل و بهبود بخشند. این نرم‌افزارها به کاربران کمک می‌کنند تا فرایندها را مدل‌سازی کرده و خودکار کنند و عملکرد آن‌ها را به‌طور مداوم پیگیری نمایند. با استفاده از نرم‌افزار مدیریت فرایند کسب و کار، شرکت‌ها می‌توانند فرایندهای پیچیده را ساده کرده و کارایی، بازده و هماهنگی تیم‌ها را بهبود دهند. این نرم‌افزارها شامل ویژگی‌هایی مانند خودکارسازی جریان کار، مدیریت وظایف و تحلیل داده‌ها هستند که در نهایت به افزایش کیفیت و سرعت خدمات کمک می‌کنند.

هدف از BPM چیست؟

سازمان‌ها نیز درست همانند انسان‌ها دارای یک چرخه ی حیات هستند که ممکن است خیلی زود به سر برسد. برای اینکه حیات آنها را پر رونق‌تر کنیم، نیازمند اصول و برنامه‌های دقیق هستیم. یکی از این برنامه‌ها، مدیریت فرایند کسب و کار است. با کسب و کار می‌توان اهداف زیر را نشانه رفت:

  • افزایش سود
  • کاهش هزینه‌ها
  • جلوگیری از اتلاف وقت
  • کاهش نرخ خروج کارکنان
  • افزایش جذب و حفظ مشتری
  • افزایش چرخه عمر مشتری

چگونه سازمان‌ها می‌توانند بیشترین بهره را از BPM ببرند؟

بسیاری از سازمان‌ها از اهمیت مدیریت فرایند کسب و کار مطلع هستند، اما نمی‌دانند چطور از آن در بیزنس خود استفاده کنند. از آنجا که همیشه کار را باید به کاربلد سپرد تا بهترین نتایج را ایجاد کند، این بار هم کافیست رشد سازمان خود را به یکی از تیم‌های حرفه‌ای کسب و کار بسپرید. تیم مشاورین کسب و کار کبیر با انجام کارهای زیر به شما کمک می‌کنند تا کسب و کارتان را به شدت رشد دهید و از رقبا حسابی جلو بیفتید:

  • کشف، تعریف و طراحی چهارچوب روال‌های انجام کار
  • پیدا کردن بست پرکتیس‌ها در این چهارچوب‌ها
  • تلفیق اصول و دانش در کنار ابزارهای IT
  • رسیدن به بهترین فرایندها و روال‌های انجام کار
  • رشد چند برابری درآمد و افزایش طول عمر سازمان

سوالات متداول

BPM به چه معناست؟

مدیریت فرایند کسب و کار (BPM) رویکردی است که از روش‌های مختلف برای کشف، مدل‌سازی، تحلیل، اندازه گیری، بهبود و بهینه سازی فرآیندهای کسب‌وکار استفاده می‌کند.

تفاوت BPM و BPMS چیست؟

BPM یک روش مدیریت فرایند کسب و کار است، در حالی که BPMS یک ابزار نرم افزاری (یا مجموعه ‌ای از ابزارهاست) که برای اتوماسیون و اجرای فرآیندها استفاده می شود.

مراحل BPM کدامند؟

مدیریت فرایند کسب و کار یک رویکرد سیستماتیک برای درک، بهبود و مدیریت بهتر یک سازمان است که شامل چهار مرحله می‌باشد: مستندسازی، ارزیابی، بهبود و مدیریت.