ناگفتههای مارکتینگ یا بازاریابی و اهمیت آن در کسب و کارها
صرف نظر از اینکه صاحب یک کسب و کار هستید یا یک کارمند حرفه ای، چندین سوال مهم وجود دارد که باید از خود بپرسید. مثلا، آیا از نیازهای مشتریان خود آگاه هستید؟ آیا فکر می کنید مشتریان به محصولات شما اعتماد دارند؟ آیا هیچ یک از پیامها یا کامنتهایی را که مشتریان در مورد محصولات و خدمات شما ارسال می کنند مشاهده کرده اید؟ تنها موردی که می تواند پاسخ همه این سوالات را بدهد مارکتینگ یا بازاریابی است. اهمیت مارکتینگ برای کسب و کار شما بسیار زیاد است. مشتریان را از محصولات یا خدمات شما آگاه میکند، آنها را درگیر و به آنها در تصمیم گیری برای خرید کمک میکند.
مارکتینگ دقیقا به چه معناست؟
یکی از بهترین تعریفهای مارکتینگ را فیلیپ کاتلر ارائه کرده است. او میگوید: مارکتینگ، علم و هنر کاوش و خلق و ارائه ارزش برای برآوردن نیازهای بازار هدف به منظور کسب سود است. مارکتینگ، نیازها و خواسته های محقق نشده را شناسایی و اندازه بازار و سود بالقوهی آن را، تعیین و اندازهگیری می کند.
اهمیت بازاریابی در کسب و کارها چیست؟
اهمیت مارکتینگ را از جهات مختلف میتوان بررسی کرد، اما مهمترین آنها عبارتند از:
مشارکت موثر مصرف کننده
کسب و کارها باید مشتریان را درگیر کنند و مارکتینگ ابزار موثری برای این کار است. مشتریان با آگاهی از چیزهایی که نمی دانند و ایجاد محتوای خوب، با محصولات و خدمات شما درگیر میشوند.
ایجاد و حفظ شهرت برند
شهرت کسب و کار شما به چگونگی رشد و طول عمر آن بستگی دارد. اینجاست که بازاریابی به عنوان راهی برای ایجاد ارزش ویژه برند شرکت ها شناخته می شود و این زمانی اتفاق می افتد که انتظارات مشتریان برآورده شود.
ایجاد روابط بین مشتریان و کسب و کار
برای رشد هر کسب و کاری، باید یک رابطه طولانی مدت با مشتریان خود ایجاد کنید. بازاریابی، مبتنی بر اطلاعات جمعیتی، روانشناختی و رفتار مصرف کننده است و بنابراین درک درستی از آنچه مشتریان می خواهند میدهد.
افزایش فروش
از آنجایی که بازاریابی از روشهای مختلفی برای تبلیغ محصولات یا خدمات استفاده میکند، این کار به افزایش احتمال معاملات بهتر کمک میکند. به این ترتیب مشتریان راضی به صورت خودکار به سفیران برند یک شرکت تبدیل می شوند.
تصمیم گیری آگاهانه
سؤالات اولیهای که در مورد هر کسب و کار وجود دارد «چگونگی» و «چرایی» تولید محصولات یا ارائه خدمات است. این امر بر اهمیت وجود مارکتینگ برای شرکتها و ارتباط آنها با جامعه از همین طریق تاکید میکند.
انواع مارکتینگ کدامند؟
استراتژیهای مختلفی برای مارکتینگ وجود دارد که عبارتند از:
بازاریابی B2B: بازاریابی بیزنسها با یکدیگر و فروش یا خدمات یک شرکت به شرکت دیگر
بازاریابی B2C: بازاریابی یک بیزنس با مشتریان و ارائهی خدمات یا فروش محصولات به آنها
بازاریابی C2B: برعکس گزینهی دوم و به معنای ارائهی محصولات از سمت مشتری به شرکت
بازاریابی C2C: مبادلهی کالا یا خدمات بین مشتریان با مشتریان دیگر
چگونه استراتژیهای بازاریابی میتوانند به موفقیت منجر شوند؟
داستان موفقیت یک کسب و کار تا حد زیادی به استراتژی بازاریابی آن بستگی دارد. یک استراتژی بازاریابی موثر در کسب و کار به افزایش رشد و همچنین افزایش تعداد مصرف کنندگان کمک می کند.
استراتژی های بازاریابی مختلف شامل پروموشن و تبلیغات، ایجاد ارتباطات رسانه ای و سایر جوانب میباشد.
حتی زمانی که یک شرکت بهترین محصولات و خدمات را ارائه می دهد، آگاهی مردم در مورد آن ضروری است. بازاریابی کارش همین است که این اطلاعات را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد و آنها را آگاه کند. یکی دیگر از مزایای استراتژی بازاریابی این است که به ایجاد شهرت یک شرکت کمک کند و در نتیجه منجر به اعتماد بهتر در بین مصرف کنندگان شود.
استراتژی های مختلف بازاریابی کدامند؟
مارکتینگ تنها یک استراتژی واحد نیست، بلکه ترکیبی از تکنیک ها و تاکتیک های مختلف است. در ادامه برخی از استراتژیهای مهم بازاریابی را که باید در مورد آنها بدانید، فهرست کردهایم:
طرح بازاریابی: به معنای کشف یک برنامه بازاریابی و کلیدهای ایجاد یک برنامه قوی است. بدون طرح بازاریابی، یک شرکت یا برند نمی تواند به اهداف خود برسد.
دیجیتال مارکتینگ: دیجیتال مارکتینگ رشته ای از بازاریابی است که بر توسعه یک استراتژی صرفاً در محیط دیجیتال تمرکز دارد.
بازاریابی مستقیم: بازاریابی مستقیم نوعی کمپین مبتنی بر ارتباط مستقیم و دو طرفه است که به دنبال ایجاد نتیجه از یک مخاطب خاص میگردد.
بازاریابی ایمیلی: بازاریابی ایمیلی یکی از سودآورترین و موثرترین تکنیک ها از نظر بازده است. طبیعتاً این مورد شامل ارسال ایمیل برای مخاطبان میشود؛ هرچند قبل از آن باید بخشهای خود را به خوبی تعریف کنید تا موثر واقع شود.
بازاریابی موبایلی: بازاریابی موبایلی مفهومی گسترده است که همه کمپینها و اقدامات بازاریابی را که منحصراً بر روی پلتفرمها و برنامههای تلفن همراه متمرکز شدهاند (یعنی گوشیهای هوشمند و تبلتها) گرد هم میآورد.
چگونه از مارکتینگ و فواید آن در سازمان خود بهرهمد شویم؟
اهمیت مارکتینگ به حدی زیاد است که هیچ شرکت و سازمانی بدون آن مدت زیادی دوام نخواهد آورد. تقریبا تمامی بیزنسها از اهمیت مارکتینگ برای بقای برند خود اطلاع دارند؛ موضوعی که بسیاری از آنها نمیدانند این است که چگونه از آن در سازمان خود استفاده کنند.
خوشبختانه تیمهای حرفهای زیادی هستند که میتوانند هم به صورت حضوری و هم برون سپاری، پروژههای بازاریابی شما را مدریت کنند. یکی از این تیمهای زبده که رضایت حداکثری مشتریان را به خود جلب کرده، تیم مشاورین کسب و کار کبیر است که نه تنها با آموزش به کارمندان شما در جهت اهداف سازمان، بیزنس شما را به حداکثر بهرهوری میرساند، بلکه به صورت برون سپاری نیز، پروژههای شما را قبول کرده و خود به مدیریت آنها میپردازد. با آموزش مارکتینگ به کارمندان و یا برون سپاری پروژه مارکتینگ، خیالتان بابت گرفتن لیدهای باکیفیت، افزایش فروش و درآمد بیشتر راحت خواهد بود.
سوالات متداول
منظور از مارکتینگ یا بازاریابی چیست؟
بازاریابی مجموعهای از تکنیکها، استراتژیها، برنامهها، تاکتیکها، اقدامات و فرآیندهایی است که هدفشان برقراری ارتباط، ترویج و گسترش پیشنهادهایی است که به مخاطب خاص، ارزشی ارائه میدهد که تبدیل به سود میشود.
مهمترین فواید فروش و بازاریابی همراه با یکدیگر چیست؟
- لیدهای بهتر و با کیفیتتر
- تعامل بهتر و روابط قوی تر
- پرسونای خریدار دقیقتر
- بازخورد بهتر و واضحتر
- پیش رفتن از رقبا
- افزایش درآمد
- مواد بازاریابی بهتر
مفاهیم اصلی مارکتینگ چیست؟
مفاهیم بازاریابی بر چهار پایه استوار است: بازار هدف، نیازهای مشتری، بازاریابی یکپارچه و سودآوری.