پیش از آنکه به سراغ مزایای مشاور کسب و کار برویم، بگذارید این مطلب را بگوییم. راه اندازی یک کسب و کار کوچک یا متوسط به دلیل تعداد زیاد وظایفی که برای موفقیت لازم است، همواره چالش برانگیز بوده است.
از حسابداری گرفته تا منابع انسانی و پشتیبانی فنی، تقریباً غیرممکن است که صاحبان مشاغل بتوانند همه این کارها را خودشان انجام دهند. اما، به لطف سهولت استخدام مشاوران، آنها مجبور نیستند همه چیز را خودشان بدانند.
در این مقاله ما بررسی خواهیم کرد که یک مشاور کسب و کار چه میکند و چگونه میتواند به پیشرفت کسب و کارمان کمک کند.
چرا باید یک مشاور کسب و کار استخدام کنیم؟
دلایل مختلفی وجود دارد که صاحبان مشاغل باید به استخدام مشاوران فکر کنند. مشاوران طیف گستردهای از خدمات را ارائه میدهند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه تخصص در یک بازار خاص
- شناسایی مشکلات
- تکمیل کادر موجود
- شروع تغییر
- ارائه عینیت
- آموزش کارکنان
- انجام کارهایی مانند اخراج کارکنان
- احیای یک سازمان
- ایجاد یک کسب و کار جدید
- تأثیرگذاری بر افراد دیگر، همانند لابیگران
مزایای مشاور کسب و کار چیست؟
مشاوران برای کمک به شناسایی چالشها، ارائه مشاوره و پیشنهاد راه حلهای عملی، از نزدیک با صاحبان و مدیران مشاغل همکاری میکنند.
در حقیقت میتوانیم مشاوران را به عنوان پزشکانی تصور کنید که مشکل را تشخیص داده و درمانی را برای کاهش درد تجویز میکنند. از مزایای استخدام مشاور استراتژی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از تجربه و تخصص از مزایای مشاور کسب و کار
ارزشهای اصلی مشاوران شامل دانش، مهارتهای تخصصی و تأثیرگذاری آنها است. از آنجایی که مشاوران با کسب و کارهای مختلفی کار میکنند، ممکن است نسبت به کارکنان داخلی، دانش بسیار گستردهتر و عمیقتری از روندهای تجاری، چالشهای صنعت، و فناوریها و فرآیندهای جدید داشته باشند.
داشتن یک دیدگاه بیرونی
مشاوره کسب و کار فرصتی را برای شرکت فراهم میکند تا دیدگاهی بیرونی داشته باشد. کسب و کارهای کوچک و متوسط می توانند بیشترین بهره را از این موضوع ببرند.
این درست است زیرا صاحبان مشاغل شرکتهای کوچکتر تمایل دارند زمان و انرژی بیشتری را در سازمان خود سرمایه گذاری کنند. اگر به کسب و کار خود به عنوان “کودک” خود مینگرید، این نکته برای شما حائز اهمیت است.
ممکن است خیلی به مسائل نزدیک باشید یا به آنها تعصب داشته باشید. یک مالک و حتی کارمندان آنها ممکن است نسبت به آشکارترین مشکلات موجود نابینا باشند.
یکی از بهترین مزایای مشاور کسب و کار این است که این متخصصان با یک جفت چشم تازه وارد کار میشوند و اغلب به سرعت، قادرند مسائلی را که شرکت را از پتانسیل واقعی خود باز میدارد، تشخیص دهند.
دستیابی به اهدف کوتاه مدت
یکی دیگر از مزایای مشاور کسب و کار این است که میتواند به تحقق اهداف کوتاه مدت کمک کند. تغییرات تجاری ضروری است، اما هر شرکتی برای این چالش مجهز نیست.
اگر خود نیاز دارید که کارمندان شما مهارتهای دیگری غیر از آنچه در شرح شغلشان آمده است را پیادهسازی کنند، ممکن است خیلی راضی نباشند.
بیایید صادق باشیم، کارمندان نمیخواهند وظایف اضافی علاوه در کنار کارهای معمول را انجام دهند. این نه تنها باعث کاهش انگیزه آنها میشود، بلکه ممکن است برخی از کارمندان واقعاً برای کارهای اضافی مناسب نباشند.
یک مشاور کسب و کار باتجربه میتواند در زمان و هزینه بسیار صرفه جویی کند. به جای صرف وقت برای آموزش مجدد کارکنان برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت، می توانید به مشاور تجاری تکیه کنید.
در طول دستیابی به اهداف کوتاه مدت، شما و کارمندانتان می توانید از مشاوری که استخدام کرده اید یاد بگیرید. آنها در مورد روندهای تجاری اخیر و استراتژی هایی که کار می کنند متخصص هستند.
حتی زمانی که مشاور کسب و کار دیگر یک ضرورت نیست، یک شرکت همچنان از مزایای مهارت های جدیدی که در طول فرآیند یاد گرفته است بهره خواهد برد.
صرفه جویی در هزینه از مزایای مشاور کسب و کار
هنگامی که مشاوری را استخدام میکنید، فقط برای خدماتی که نیاز دارید و زمانی که به آنها نیاز دارید، هزینه پرداخت میکنید. این می تواند صرفه جویی قابل توجهی را در استخدام یک کارمند حقوق بگیر با همان سطح تخصص برای انجام کارهای مشابه ایجاد کند.
علاوه بر این، مشاوران در زمینههای مختلف – تولید ناب، تامین مالی فعال، برنامه ریزی مالی و غیره – میتوانند مناطقی را که در حال حاضر بیش از نیازتان هزینه میکنید شناسایی کرده و به شما در کاهش هزینهها کمک کنند.
صرفه جویی در زمان
تجربه مشاوران به این معنی است که آنها از قبل بهترین شیوهها را می دانند. به عنوان مثال، یک مشاور ناب میتواند به فرآیند تولید مشتری نگاه کند و خیلی سریع ناکارآمدی ها را شناسایی کند.
با داشتن یک مشاور، نیازی نیست که صاحبان مشاغل چرخ را دوباره اختراع کنند یا زمان ارزشمند خود را برای چیزی که توسط یک پیمانکار متخصص تکمیل میشود از دست بدهند.
عینیت
یکی از مزایای مشاور کسب و کار این است که مشاوران فاصله مفیدی را از چالشهای تجاری فراهم می کنند. آنها همانند صاحبان کسب و کار از نظر احساسی در عملیاتها سرمایه گذاری نکردهاند؛ به همین دلیل میتوانند به راحتی چالشها را شناسایی کرده و به آنها رسیدگی کنند، چه موضوع، اجرای یک فناوری جدید باشد یا تکمیل یک ادغام یا اکتساب.
سفارشی سازی
مشاوران راه حلی برای همه ارائه نمی دهند. ارزش آنها در یادگیری در مورد کسب و کار و اهداف هر مشتری و تطبیق مشاوره و مشاوره استراتژی با چالشهای خاصی است که تجارت با آن مواجه است.
این سفارشی سازی به این معنی است که راه حلهای یک مشاور بسیار موثرتر از خدمات مشاوره عمومی است. به عنوان مثال، یک مشاور کمک مالی دولتی میتواند برنامههای بودجهای را انتخاب کند که کسب و کار شما به وضوح واجد شرایط است و بیشترین شانس موفقیت را در آن دارد.
مشاورارن کسب و کار چه کارهایی انجام میدهند؟
به طور کلی، سه مرحله از فرآیند یک مشاور تجاری وجود دارد: کشف، ارزیابی و اجرا.
کشف
اولین قدم برای هر مشاور کسب و کار، مرحله کشف است، همان چیزی که هدف کسب و کار شماست. یک مشاور کسب و کار خوب زمانی را برای یادگیری هر چه بیشتر یک کسب و کار از صاحب شرکت گرفته تا کارمندان وقت میگذارد. مشاور، کارهای زیر را انجام خواهد داد:
- از امکانات سازمان بازدید میکند
- با هیئت مدیره و کارکنان دیدار میکند
- امور مالی شرکت را تجزیه و تحلیل میکند
- تمام مطالب مربوط به شرکت را میخواند
در طول مرحله کشف، مشاور کسب و کار جزئیات ماموریت شرکت و عملیات فعلی شما را کشف خواهد کرد.
ارزیابی
هنگامی که مشاور کسب و کار درک عمیقی از شرکت شما ایجاد کرد، با هدف شناسایی مواردی که نیاز به تغییر است، وارد مرحله ارزیابی میشود. این مرحله شامل شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت شما و همچنین مشکلات فعلی و قابل پیش بینی است.
بررسی مشکلات ایجاد شده و شناسایی مشکلات جدید: مشاور باید مشکلاتی را که مالکان و مدیریت قبلاً شناسایی کردهاند، مطالعه کند. به دلیل عینی بودن، مشاوران میتوانند مسائل جدید یا پیش بینی نشده را نیز مشخص کنند.
یافتن راهحل: یک مشاور کسب و کار باید راهحلهایی را برای مشکلاتی که شناسایی میکند، استراتژیبندی کند و راههایی را برای سرمایهگذاری از فرصتها برای رشد کسب و کار، افزایش سود و افزایش کارایی ترسیم کند.
به عنوان مثال، فرض کنید شرکت شما دارای بخش فروش قوی است اما بخش بازاریابی ضعیفی دارد. این فرصتیست تا منابع بازاریابی خود را افزایش دهید و از کارکنان فروش خود سرمایه گذاری کنید.
دو عنصر حیاتی برای تمرکز بر روی این فرآیند وجود دارد: ارتباط و بازخورد.
ارتباط: در طول مرحله ارزیابی، کل تیم شما باید ارتباط شفاف و باز را با مشاور حفظ کند.
بازخورد: شما و اعضای تیمتان باید توصیههای مشاور کسب و کار را به عنوان انتقاد سازنده در نظر بگیرید. قرار نیست بازخورد مشاور، شخصی باشد.
به یاد داشته باشید که فقدان دیدگاه گستردهتر میتواند مانع تغییر و رشد مثبت شود. مشاور، عینیت و دیدگاه تازهای به ارمغان میآورد. شما باید بازخورد و نظرات خود را به مشاور کسب و کار ارائه دهید، اما ذهن خود را برای ایدههای جدید باز نگه دارید.
اجرا
هنگامی که شرکت و مشاور در مورد یک برنامه به توافق رسیدند، مشاور باید وارد فاز سوم شود: مرحله بازسازی یا اجرای طرح. در این مرحله، مشاور بر روی داراییهای شما کار می کند و بدهیها را حذف میکند. همچنین پیشرفت طرح را زیر نظر دارد و در صورت نیاز برای آن برنامه ریزی میکند.
آیا در مورد استخدام مشاور کسب و کار مطمئن نیستید؟
علیرغم مزایای مشاور کسب و کار، برخی از صاحبان مشاغل ممکن است نسبت به مشارکت آنها دست دست کنند. یعنی برخی از صاحبان مشاغل ممکن است احساس کنند که مشاوران نمی توانند چیزی را که از قبل نمیدانند به آنها بگویند. سایر صاحبان و مدیران کسب و کار ممکن است به دلیل ناراحتی در به اشتراک گذاشتن مشکلات کسب و کار با یک فرد غریبه، مشاوران را رد کنند.
با این حال، هر دو نگرانی را میتوان با انتخاب مشاور مناسب برای کسب و کار کاهش داد، مشاوری که تخصصش تفاوت واقعی در رشد شرکت شما ایجاد می کند.
منبع
https://www.businessnewsdaily.com