قبل از اینکه به مفهوم مشاوره کسب و کار بپردازیم، باید بگوییم که دنیای بیزینس و کسب و کار دقیقا مثل یک ماراتون شطرنج است که برای پیشروی در آن و برنده شدن در این بازی باید به پیچ و خمهای مسیر پیش رو وارد باشید تا بدانید در هر زمانی بهترین حرکت برای برنده شدن در این مسابقه مهیج چیست.
کلید فتح این نبرد تن به تن حضور یک مربی و منتور در کنار شماست و حالا در جهان کسب و کار و مارکتینگ، این منتور دلسوز و راهنما برای شما مشاوران کسب و کار هستند که در جلسات مشاوره درست از مسیر پیش رو را به شما نشان داده و کسب و کارتان را به سمت موفقیت هدایت میکنند.
منظور از مشاوره کسب و کار چیست؟
همانگونه که ما آدمها در مسیر رسیدن به اهدافمان با چالشهای متفاوتی مواجه میشویم ونیاز به کمک یک متخصص داریم تا بتوانیم از این چالشها به سلامت عبور کنیم و دوباره پرقدرت در مسیر اهدافمان حرکت کنیم، بیزینسها نیز در مسیر رشد خود همواره به مشاوره یا به اصطلاح خودمانی بیزینس تراپی نیاز دارند تا بتوانند با چالشهای کمتری در مسیر رشد و توسعه حرکت کنند.
در فرایند مشاوره کسب و کار، مدیر یک بیزینس با فردی به نام مشاور کسب و کار پشت یک میز مینشینند و پس از آنالیز کامل کسب و کار مدنظر و پیدا کردن چالشها و فرصتهای پیش رو با مشورت مدیر کسب و کار و سایر مشاوران سند استراتژی برای ارائه راهکارهای رشد بیزینس و حرکت قویتر آن در مسیر رشد و پیشرفت ارائه میشود.
رشد در دنیای کسب و کار بدون مشاوره کسب و کار یک خیال محض است!
فواید کمک گرفتن از مشاور کسب وکار
از مهمترین فواید کمک گرفتن از مشاور کسب و کار در یک بیزنس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آشکار شدن نقاط ضعف و قوت
- تدوین استراتژی بازاریابی آینده
- تحلیل رقبا
- آنالیز کمبودها نسبت به رقبا
- برنامه ریزی مالی
- ارائه پیشنهاد برای مدیریت منابع انسانی و …
مشاور کسب و کار کیست؟
حالا که با مفهوم فرایند مشاوره کسب و کار آشنا شدید احتمالا این سوال برای شما ایجاد میشود که مشاور کسب و کار چه کسی است و چه خدماتی ارائه میکند و از همه مهمتر اینکه یک مشاور کسب و کار حرفهای و درجه یک چه ویژگیهایی دارد که بتوانیم با خیال راحت به او اعتماد کنیم.
به صورت خلاصه مشاور کسب و کار فردی است که در زمینه بیزینس و مارکتینگ دارای تحصیلات آکادمیک و تجربیات غنی در زمینه منتورینگِ کسب و کارها برای رسیدن به اهدافشان در دنیای بیزینس است.
یک مشاور کسب و کار حرفهای همچون پزشک به معاینه بدنه و روح کسب و کار شما میپردازد و سپس راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت بیزینس شما در بازار را ارائه میکند تا پله پله در مسیر رشد و پیشرفت، قرار بگیرید.
در دنیای امروز، کسب و کارهایی که از همراهی مشاوران کسب و کار بینصیب هستند شانسی برای رشد و توسعه در فضای مارکتینگ حوزه کاریشان ندارند.
موانع رشد کسب و کار – چرا کسب و کار من رشد نمیکند؟
ویژگیهای یک مشاور کسب و کار حرفهای
مشاور کسب و کار فرد بسیار مهمی در چهارچوب فضای بیزینس شما خواهد بود و به همین دلیل باید برای انتخاب مشاور کسب و کارتان، حسابی وسواس به خرج دهید تا بتوانید از دانش و تخصص یک مشاور حرفهای کمک بگیرید چون اگر این کار را انجام ندهید و کسب و کارتان را به مشاوران غیر حرفهای بسپارید سلامت بیزینس شما به خطر خواهد افتاد.
10 ویژگی یک مشاور کسب و کار حرفهای
- داشتن مدرک دانشگاهی معتبر
- تجربیات مرتبط
- قدرت تحلیل بالا
- صداقت و راستگویی
- هوش هیجانی بالا
- مهارت های ارتباطی قوی
- دانش تئوری عمیق
- شناخت دقیق بازار
- قدرت ترسیم استراتژی
- انعطاف پذیر بودن
مشاوره کسب و کار چه کمکی به بیزینس ها می کند؟
هر کسب و کاری بدون مشاوره کسب و کار رو به فنا خواهد بود حالا باید به سراغ این مسئله برویم که اصلا این مشاوران کسب و کار قرار است چه کمکی به بیزینس ما برای قرار گرفتن در مسیر رشد بکنند، با ما همراه باشید تا مهمترین وظایف مشاوران کسب و کار را در فرایند ارائه خدمات مشاوره مرور کنیم.
تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار
تیم مشاوره کسب و کار در قدم اول، باید یک آنالیز جانانه از وضعیت کلی کسب و کار شما در بازار ارائه کند، این آنالیز شامل اطلاعات مهمی مثل نقاط قوت و ضعف شما نسبت به رقبایتان و بررسی اطلاعات مهم دیگری از جمله شیوه تقسیم بندی بودجه، هدف گذاری سازمان و …. است.
مشاور کسب و کار، بعد از بررسی این فاکتورها کیفیت روند اجرای هر کدام را شرح داد و راهکار پیشنهادی خود را نیز ارائه میکند.
بهبود کیفیت جذب منابع انسانی
کارمندان یک بیزینس، مهرههای اصلی آن برای پیشروی در شطرنج پررقابت دنیای مارکتینگ هستند، اگر منابع انسانی سلیقه خوبی برای استخدام نیرویهای متخصص نداشته باشد مرگ سازمان شما نزدیک خواهد بود، به همین دلیل مشاوران کسب و کار فرایند فعالیت تیم منابع انسانی را نیز زیر نظر میگیرند و در صورت لزوم، راهکارهای مورد نیاز را برای بهبود کیفیت جذب نیروهای جدید، ارائه میکنند.
تدوین استراتژی کسب و کار
تدوین استراتژی مسیر حرکت کسب و کار یکی از مهمترین وظایف تیم مشاوره کسب و کار است که باید با دقت و حساسیت بسیار بالا انجام شود ، سند استراتژی کسب و کار با توجه به اطلاعات استخراج شده در مسیر آنالیز بیزینس شما و رقبایتان تدوین میشود.
در این سند، استراتژی بازاریابی بیزینس شما برای قرار گرفتن کسب و کارتان در مسیر رشد و توسعه قرار میگیرد و پس از اتمام این سند استراتژی شما موظف هستید برای حرکت در مسیر رشد و توسعه به دستور العملهای قید شده در سند استراتژی تدوین شده توسط تیم مشاوره کسب و کار پایبند باشید.
تدوین سند مدیریت بودجه
پول، یکی از مهمترین ارکان اساسی برای نفس کشیدن هر کسب و کاری در فضای رقابت مارکتینگ است و به همین دلیل کسب و کارها باید برنامه دقیق برای تقسیم و اختصاص بودجه خودشان به بخشهای مختلف داشته باشند تا در میانه راه با مشکلات کسری بودجه و …. مواجه نشوند.
مشاوران کسب و کار با داشتن دانش عمیق از دنیای اقتصاد و سواد مالی غنی به شما کمک میکنند که نگاهی نو و متفاوت به شیوه تقسیم بندی بودجه در کسب و کارتان داشته باشید و احتمال خطر مواجه شدن با کمبود بودجه و … را کاهش دهید.
ایده پردازی برای ایجاد فضای خلاقانه
جهان کسب و کار امروز، بر پایه خلاقیت بنا شده است و هر بیزینسی که فاقد این رکن اساسی باشد شانسی برای زنده ماندن در این دنیای پرهیاهو را ندارد، اصولا ایده پردازی برای بیزینسها کار سادهای نیست و مستلزم داشتن یک ذهن باز و پذیرا و زاویه نگاهی متفاوت نسبت به سایر رقبا است به همین دلیل همیشه در تیم مشاوران کسب و کار حرفهای ایده پردازهای خلاقی حضور دارند که میتوانند ایدههای ناب سرشار از خلاقیت را به کسب و کار شما تزریق کنند و جانی تازه به بیزینس شما هدیه بدهند.
چرا مشاوره کسب و کار برای بیزینس ها ضروری است؟
شاید تصور کنید که بیزینس شما بدون کمک گرفتن از یک تیم مشاوره کسب و کار نیز میتواند پابرجا بماند اما این تصور کاملا اشتباه است چون مشورت گرفتن از یک تیم مشاوره کسب و کار حرفهای برای رشد و توسعه کسب و کار شما واجب و ضامن سلامتی بیزینس شما خواهد بود.
در ادامه همراه ما باشید تا مهمترین دلایلی که اثبات میکند شما به مشورت گرفتن از یک تیم حرفهای مشاوره کسب و کار نیاز دارید را مرور کنیم.
10 دلیل اصلی نیازمندی بیزینسها به مشاوره کسب و کار
دلایل اصلی نیازمندی سازمانها به مشاوره کسب و کار در موارد زیر خلاصه میشود:
- عدم تخصص کافی نیروهای حاضر
- پیدا کردن و شناسایی مشکلات
- مهارت و تجربه بالا تیم مشاوره کسب و کار
- تسریع روند پیشرفت کسب وکار
- آموزش کارمندان فعلی
- کاهش ریسک های غیر منطقی
- استفاده بهینه تر از زمان
- شناساییی مشکلات درون سازمان
- تدوین استراتژی برای توسعه بیزینس
- ایجاد انگیزه در کارمندان و مدیران
کدام بیزینس ها باید از مشاوره کسب و کار استفاده کنند؟
سوال مهمی که احتمالا در اینجای کار از خودتان میپرسید این است که آیا استفاده از مشاوره کسب و کار برای همه بیزینسها واجب است یا تنها دسته خاصی از کسب و کارها باید به سراغ مشاوران کسب و کار برای پیدا کردن راه حلها بروند!؟
پاسخ این سوال مشخص است چون فرقی ندارد که حوزه کاری کسب و کار شما چیست و در چه زمینهای فعالیت میکنید، هر بیزینسی برای قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه نیاز به یاری تخصص و تجربه یک مشاور کسب و کار حرفهای دارد و هیچ کسب و کاری از این قائده مستثنی نیست.
آنچه در مقاله مشاوره کسب و کار آموختیم:
در این مقاله از 0 تا 100 با دنیای جالب و پرپیچ و خم ارائه خدمات مشاوره کسب و کار و نکات پیرامون آن، آشنا شدید، اگر شما هم صاحب یک بیزینس هستید و رویاهای بزرگی برای رشد و توسعه کسب و کارتان در سر میپرورانید شک نکنید که برای تحقق یافتن رویاهای زیبایتان نیاز دارید از یک تیم مشاوره کسب و کار حرفهای کمک بگیرید.