با ظهور و گسترش کسب و کارهای کوچک و شرکتهای استارت آپی نوپا در حوزه های مختلف، نقش ابزارهای دیجیتال به منظور مدیریت بهتر پروژهها، بیشتر از پیش پر رنگتر شده است. از سوی دیگر، در دنیای امروز استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه دیگر یک انتخاب اختیاری نیست، بلکه یک ضرورت است.
در حقیقت، این ابزارها به تیمها و سازمانها کمک میکنند تا علاوه بر افزایش بهره وری، هماهنگی بین تیمی خود را بالا ببرند و در سریعترین زمان ممکن به اهداف خاص خود دست یابند. در مقاله امروز رایجترین و بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه را معرفی و بررسی خواهیم کرد تا بر اساس نیاز مجموعه و سازمان خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.
نرم افزارهای مدیریت پروژه
در محیط تجاری پرشتاب امروزی، ابزارهای مدیریت پروژه، یکی از مولفههای حیاتی برای سازمانهاست که موفقیت و پیشرفت یک پروژه را با چیدن چارت سازمانی برای رسیدن به اهداف خاص تضمین میکند. اما در یک سازمان بزرگ یا کوچک، نظارت بر راندمان کاریِ هر تیم برای مدیر پروژه به صورت دستی، چالش برانگیز و وقتگیر است و ممکن است باعث ایجاد خطا و سوء تفاهم در سازمان شود.
از این رو، نرم افزارهای مدیریت پروژه به عنوان راه حلی برای رفع این دست مشکلات طراحی شدهاند و طیف گستردهای از ویژگیها و قابلیتها را ارائه میدهند. در این قسمت در ابتدا با نگاهی عمیق لیست انواع نرم افزارهای مدیریت پروژه را بیان میکنیم و پس از آن ویژگیهای هریک از آنها را بررسی خواهیم کرد:
- Wrike (رایک)
- Asana (آسانا)
- Monday (ماندِی)
- Adobe Workfront (ادوبی ورک فرانت)
- Smartsheet (اسمارت شیت)
- Jira (جیرا)
- Click Up (کلیک آپ)
- Microsoft Project (مایکروسافت پروجکت)
- Basecamp (بیس کَمپ)
- Trello (ترلو)
Wrike
یک نرم افزار مدیریت پروژه تحت وب یا همان آنلاین است که حدود بیست هزار شرکت در سراسر دنیا از آن استفاده میکنند. پشتیبانی رایک چند زبانه است و شما میتوانید علاوه بر دسکتاپ کامپیوتر، آن را روی موبایل خودتان نیز نصب کنید.
این نرم افزار مدیریت پروژه مجموعهای از ابزارها را در خود جای داده است که علاوه بر مدیران پروژه، برای مدیران بازاریابی و فروش نیز مناسب است. به همین دلیل، یکی از اولین انتخابها برای هر تیم، سازمان یا بخشی است.
رایک دارای طیف بینظیری از ویژگیها از جمله برنامه ریزی منابع داخلی، ردیابی زمان و بودجه بندی است که به تیمها این امکان را میدهد تا پروژههای بیشتری را در کمترین زمان ممکن انجام دهند. همچنین، یکی از ویژگیهای جالب این نرم افزار مدیریت پروژه نمودار، گزارشات پیشرفته و همکاری تیمی و قابلیت ادغام شدن با ابزارهایی نظیر جیرا، ترلو و مایکروسافت پروجکت و سیستمهای CRM را دارد.
جالب است بدانید که این نرم افزار به طور ویژه برای تیمهای چابک و اسکرام طراحی شده است و از بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه چابک محسوب میشود.
هزینه
رایک برای هزینه پلنهای مختلفی را ارائه میدهد که از نسخه رایگان با امکانات محدود تا پلنهای پیشرفته را برای هر کاربر دارد:
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه تیمی: 10 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه بیزینس: 25 دلار به ازای هر کاربر
Asana
یکی از محبوب ترین نرم افزارهای مدیریت پروژه در دسترس و تحت وب است که برای تیمهای کوچک و بزرگ در حوزههای مختلف مناسب است. از ویژگیهای مهم این نرم افزار مدیریت پروژه با رویکرد بصری میتوان به دارا بودن نقشه راه (Road Map)، داشتن داشبورد، رابط کاربری جذاب، ذخیره فایل، گردش کاری میان اعضای تیم و نمودار گانت اشاره کرد که به مدیران پروژه این امکان را میدهد تا دقیقا بدانند که چه کسی مسئول انجام چه تسکی است و اطلاعات مربوط به هر تسک را نشان میدهد.
خوب است بدانید که آسانا قابلیت ادغام شدن با بیش از صد برنامه را برای مشتریان خود دارد تا آنها بتوانند از برنامههای مورد علاقه خود استفاده کنند.
هزینه
آسانا نسخه رایگان را با امکانات پایه و در نسخههای پولی خود امکانات بیشتری را ارائه میدهد که هزینههای پولی آن بر اساس تعداد کاربران و ویژگیهای مورد نیاز متغیر است.
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه پریمیوم: 13.49 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه بیزینس(شرکتی): 30.49 دلار به ازای هر کاربر
Monday.com
یکی دیگر از محبوب ترین نرم افزارهای مدیریت پروژه آنلاین است که شامل قالبها و ابزارهای مختلف برای بهینهسازی عملیات است و به تیمها کمک میکند تا حداکثر بهره وری خود را داشته باشند.
این نرم افزار یکی از بهترین انتخابها برای مدیران پروژه است، چرا که برخلاف رایک، رابط کاربری بسیار سادهای دارد و از ویژگیهای دیگر آن میتوان به دارا بودن داشبوردهای قابل تنظیم، اتوماسیون، قالببندیهای جذاب آن اشاره کرد. اما با همه ویژگیهای جذابی که دارد صفحه نمایش آن میتواند به یکباره کاملا به هم ریخته شود و برای کاربران پیچیدگیهای داشته باشد.
هزینه
ماندی نیز پلنهای مختلفی برای نسخه رایگان و پولی خود ارائه میدهد که بر اساس تعداد کاربران متفاوت است.
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه پایه: 12 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه استاندارد: 14 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه حرفهای(پرو): 24 دلار در ماه
Adobe Workfront
این نرم افزار جذاب، مورد علاقه تیمهای مارکتینگ برای انجام پروژههایشان است. ورک فرانت در مقایسه با دیگر نرم افزارهای مدیریت پروژه که پیشتر توضیح دادیم نسبتا گران است، اما ویژگیهای بسیار متنوعی از جمله داشبوردهای پیشرفته، قابلیت گزارش دهی و رابط کاربری بسیار ساده و پلنر سناریو است که برای پیشبینی و آمادگی در برابر موقعیتهای مختلف استفاده میشود.
ویژگی خوب بعدی این است که Adobe Workfront ، قابلیت ادغام شدن با اکثر پلتفرمها از جمله Creative Cloud را دارد.
هزینه
هزینه استفاده از این نرم افزار بر اساس نیازهای سازمان و تعداد کاربران به صورت توافقی تعیین میشود.
Smartsheet
یکی دیگر از انواع نرم افزارهای مدیریت پروژه مبتنی بر صفحات گسترده است که امکاناتی همچون همکاری بین تیمی، گردش کاری اتومات (خودکار)، مدیریت منابع محتوایی، مدیریت وظایف، داشبوردهای دقیق، پیگیری زمان در خود جای داده است. اما از آنجایی که این نرم افزار دارای ابزارهای پیشرفته و قابلیتهای پیچیده است، ممکن است کار کردن با آن برای کسانی که با صفحات گسترده آشنایی ندارند سخت باشد.
هزینه
طرحها و پلنهای ارائه شده این نرم افزار بدین صورت میباشد:
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه پرو(حرفهای): 12 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه شرکتی: 24 دلار به ازای هر کاربر
Jira
جیرا یکی از پرطرفدارترین نرم افزارهای مدیریت پروژه چابک و مخصوص تیمهای توسعه نرم افزار است که توسط شرکت Atlassian به بازار آمده است و به طور خاص برای تیمهای توسعه نرم افزار طراحی شده است. این ابزار با ویژگیهای پیشرفته خود از قبیل برنامه ریزی اسپرینتها، مدیریت دقیق وظایف، ردیابی زمان، پیگیری تسکها، داشبوردهای دقیق، قابلیت ادغام شدن با دیگر ابزارهای تیم توسعه و.. توجه بسیاری از سازمانها را به خود جلب کرده است.
از سوی دیگر، به دلیل انعطاف پذیری بالا و امکان سفارشی سازی، جیرا یک انتخاب مناسب برای مدیریت پروژههای پیچیده در حوزه نرم افزاری به حساب میآید. اما با این حال، از آنجایی که این نرم افزار عمدتا برای توسعه دهندگان طراحی شده است، ممکن است رابط کاربری آن برای کاربران غیر فنی کمی پیچیده به نظر بیاید.
هزینه
جیرا نیز مانند سایر نرم افزارهای مدیریت پروژه برای امکانات پیشرفتهتر خود نسخه پولی را در نظر گرفته است که هزینه و قیمت آن بدین صورت است:
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه استاندارد: 7.53 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه پریمیوم: 13.53 دلار به ازای هر کاربر
برای خرید نرم افزار جیرا روی این لینک کلیک کنید.
Click Up
یکی از معروفترین نرم افزارهای مدیریت پروژه آنلاین برای تیمهای دورکار و بزرگ است و تمام ویژگیهای استاندارد یک نرم افزار خوب از جمله برنامه ریزی، سازماندهی، مدیریت وظایف، ردیابی زمان، ارائه گزارشهای دقیق و سیستماتیک و همکاری بین تیمی را در یک فضای یکپارچه در خود دارد.
خوب است بدانید که رابط کاربری کلیک آپ بسیار جذاب است و همین ویژگی این نرم افزار را به یکی از کاربرپسندترین نرم افزارها برای استارت آپهای کوچک تبدیل میکند. اما از آن سو، با وجود اینکه برای استارتآپهای کوچک مناسب است، ممکن است برای شرکتهای بزرگتر که به قابلیت مقیاس بندی نیاز دارند، گزینه مناسبی نباشد.
هزینه
کلیک آپ علاوه بر نسخه رایگان، برای نسخههای پولی خود هزینههای مختلفی را در نظر گرفته است که بدین صورت میباشد:
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه نامحدود: 10 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه شرکتی: 19 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه شرکتی پلاس: 29 دلار به ازای هر کاربر
Microsoft Project
مایکروسافت پروجکت یک نرم افزار مدیریت پروژه قدرتمند و حرفهای از اکوسیستم مایکروسافت 365 است که میلیونها نفر از سراسر جهان به آن اعتماد دارند. از ویژگیهای این نرم افزار میتوان به دارا بودن نمودار قدرتمند گانت، مدیریت محتوایی، مدیریت وظایف، همکاری بین تیمی، بودجه بندی و.. اشاره کرد.
گذشته از آن، خوب است بدانید که مایکروسافت پروجکت از زمان عرضه شدن به بازار تا به امروز، در لیست بهترین برنامههای مدیریت پروژه مبتنی بر ویندوز قرار دارد که همه ساله به تعداد علاقمندان آن اضافه میشود.
هزینه
پلنهای ارائه شده مایکروسافت پروجکت به صورت قالب بندیشده و بدین شکل میباشد:
- پلن 1: 10 دلار به ازای هر کاربر
- پلن 3: 30 دلار به ازای هر کاربر
- پلن 5: 55 دلار به ازای هر کاربر
Basecamp
یکی از نرم افزارهای مدیریت پروژه با رابط کاربری بسیار بسیار آسان است و قیمت گذاری در آن بر اساس نیازهای هر سازمان انجام میشود. این نرم افزار برای تیمهای کوچک و استارت آپهای نوپا بسیار گزینه مناسبی است. علاوه براین، در بیس کمپ برای ارائه گزارشات از نمودار گانت، بورد کانبان، نمای جدول و غیره استفاده نمیشود.
از ویژگیهای این نرم افزار میتوان به قابلیت to do list (لیست کردن کارها)، زمانبندی کردن پروژهها، بورد پیامرسان، دارا بودن نوتیفیکیشن برای فراموش نشدن کارها، به روز رسانی خودکار برنامه اشاره کرد. همچنین، خوب است بدانید که بیس کمپ قابلیت ادغام شدن با سایر نرم افزارهای مدیریت پروژه را ندارد و برای اجرایی شدن پروژههای پیچیده مناسب نیست.
هزینه
بیس کمپ دو پلن اصلی دارد:
- نسخه رایگان: دارد
- پلن پلاس یا همان پایه: 15 دلار به ازای هر کاربر
- پلن حرفهای نامحدود: 299 دلار به ازای هر کاربر
Trello
یکی از نرم افزارهای عرضه شده توسط شرکت Atlassian و اولین ابزار مبتنی بر بورد کانبان است که به دلیل دارا بودن قابلیت درگ (کشیدن) و جابجایی میان بوردها بسیار برای تیمها و سازمانهای کوچک پرطرفدار است. از ویژگیهای پر و پا قرص این نرم افزار میتوان به امکان شخصی سازی بوردها و کارتها بر اساس نیاز تیم، افزودن چکلیست و نظرات، گردش کاری اتومات و البته رابط کاربری آسان آن اشاره کرد.
اما این نرم افزار جذاب مدیریت پروژه با کاستیهایی روبرو است و اگر شما به یک استراتژی و برنامه ریزی در سطح بالا نیاز دارید، باید به دنبال نرم افزار مدیریت پروژه دیگری باشید.
هزینه
ترلو در نسخه رایگان خود خدمات خوبی به تیمها و سازمانها ارائه میکند، اما این نرم افزار نیز مانند سایر نرم افزارهای مدیریت پروژه از نظر هزینه پلنهای متفاوتی ارائه داده است:
- نسخه رایگان: دارد
- نسخه استاندارد: 6 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه پریمیوم: 12.50 دلار به ازای هر کاربر
- نسخه شرکتی: 17.50 دلار به ازای هر کاربر
بهترین نرم افزار مدیریت پروژه کدام است؟
انتخاب بهترین نرم افزار مدیریت پروژه در وهله اول به نیازهای سازمانی شما بستگی دارد. اینکه چه اهدافی دارید، چه تارگتهایی پیش روی سازمان شماست و از یک ابزار مدیریت پروژه چه انتظاراتی دارید همه و همه در انتخاب بهترین نرم افزار مدیریت پروژه تاثیرگذار هستند.
اما اگر همچنان با توضیحاتی که دادیم سردرگم هستید و نمیدانید که باید از کدام نرم افزار استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم که نسخههای رایگان این ابزارها را امتحان کنید و پس از آن بر اساس نیازهای سازمان خود تصمیمگیری کرده و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
برای خرید نرم افزارهای مدیریت پروژه می توانید از طریق این لینک اقدام کنید.
آنچه از مقاله نرم افزارهای مدیریت پروژه آموختیم:
با ظهور و گسترش کسب و کارهای نوپا در حوزههای مختلف، نیاز به نرم افزارهای مدیریت پروژه بیش از پیش احساس میشود. مدیران تیمها برای هماهنگی بهتر، بهینه سازی فرآیندها، افزایش بهره وری و همکاری بین تیمی خود به ابزارهایی نیاز دارند که علاوه بر دارا بودن امکانات گسترده، نیازهای سازمان را برطرف نماید و استفاده ساده و کارآمدی داشته باشد.
اینجاست که مدیران تیمها سردرگم میشوند و نمیدانند که کدام نرم افزار مدیریت پروژه برای آنها مناسبتر است. انتخاب بهترین برنامههای مدیریت پروژه تا حد زیادی به نیازهای سازمان شما بستگی دارد. بنابراین، پیشنهاد میشود که ابتدا از نسخههای رایگان این ابزارها استفاده کنید و بعد از آن تصمیمگیری نمایید.
سوالات متداول
1- بهترین نرم افزار مدیریت پروژه رایگان کدام است؟
نود درصد نرم افزارهای مدیریت پروژه دارای نسخه رایگان با امکانات محدود و پایه هستند، اما انتخاب از میان آنها به عنوان بهترین در وهله اول به نیازهای یک تیم و پس از آن به تارگتهای پیش روی یک سازمان بستگی دارد.
2- کدام نرم افزار برای تیمهای کوچک یا استارتآپها مناسب است؟
ترلو، ماندی، کلیک آپ، آسانا و بیس کمپ به دلیل دارا بودن مجموعهای از ویژگیهای سازگار با تیمهای کوچک از جمله رابط کاربری آسان، مدیریت وظایف، مدیریت تیمی و.. برای تیمهای کوچک و استارتآپها مناسب هستند.
3-کدام نرم افزار مدیریت پروژه رابط کاربری سادهتری دارد و سریعتر میتوان با آن کار کرد؟
بیس کمپ، ترلو، کلیک آپ و آسانا به دلیل طراحی بصری و کاربرد آسان برای کاربران تازه کار گزینههای مناسبی هستند.
منابع: