چشم انداز محصول چیست و چه اهمیتی برای بقای سازمان دارد؟

برای اینکه مفهوم چشم انداز محصول را به خوبی درک کنید اجازه دهید با یک مثال شروع کنیم. آیا تا به حال در یک سفر جاده ای یا در حین کاوش در یک شهر جدید گم شده اید؟ شاید کمی هیجان انگیز باشد و در حین حرکت به اکتشافاتی منجر شود. اما اگر مقصدی در ذهن داشته باشید، نتیجه‌ای جز سرگردانی ندارد.

همین امر در تجارت نیز صادق است – شما باید بدانید که برای ایجاد ارزش واقعی به چه چیزی می‌خواهید برسید. شما به یک ستاره شمالی نیاز دارید که همه در سازمان با هم به سمت آن حرکت کنند تا به اهداف خود برسید و به مشتریان خود خدمت کنید.

چشم انداز محصول بخشی از آن صورت فلکی هدایت کننده است. یک چشم انداز قوی که به ماموریت فراگیر شرکت متصل باشد، به شما کمک می‌کند تا استراتژی محصولی را بسازید که آینده نگر و مشتری محور باشد.

این ماهیت اصلی درک این موضوع است که می‌خواهید محصولتان در آینده کجا باشد و چه چیزی بسازید.

چشم انداز محصول چیست؟

چشم انداز محصول، ماموریت بلند مدت محصول شما را توصیف می‌کند. این همان چراغیست که همه سهامداران درگیر در توسعه یک محصول را به سمت هدف مشترکی که در تلاش برای رسیدن به آن هستند هدایت می‌کند.

به بیان ساده، چشم انداز محصول به این سوال اساسی پاسخ می‌دهد که چرا محصولی را ایجاد می‌کنید و شرکت شما امیدوار است در آینده با آن چه کاری انجام دهد.

چشم انداز محصول به عنوان سنگ بنای استراتژی یک شرکت عمل می‌کند. این نیروی محرکه در پشت نقشه راه محصول و استراتژی محصول است که جهت روشنی از حرکت محصول و هدف آن ارائه می‌دهد.

تعریف چشم انداز محصول و نوشتن بیانیه آن باید اولین قدم در شروع سفر هر محصول جدید و همیشه باید قبل از توسعه نقشه راه محصول باشد.

چرا چشم انداز محصول مهم است؟

برای درک اهمیت چشم انداز محصول، کافیست تصور کنید که توسعه یک محصول استراتژیک بدون آن چقدر دشوار خواهد بود. چگونه تیم محصول بداند منابع خود را کجا متمرکز کند، کدام ویژگی‌ها را اولویت‌بندی کند، کدام بازارها را هدف قرار دهد؟ بر چه مبنای استراتژیک تصمیم بگیرد و اولویت ها را تعیین کند؟

اهمیت آن را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

کمک به ایجاد نقشه راه محصول بهتر

چشم انداز به تیم شما اجازه می‌دهد تا رویکردی از بالا به پایین برای توسعه محصول داشته باشید. به عبارت دیگر، شما با یک بیانیه چشم انداز سطح بالا شروع می‌کنید، سپس آن چشم انداز را به یک راهنمای استراتژیک و برنامه عملیاتی – نقشه راه محصول – تبدیل می‌کنید. بعد از آن، می‌توانید نمای کلی استراتژیک آن نقشه راه را به یک برنامه توسعه تاکتیکی تبدیل کنید.

تهیه پیش نویس بیانیه چشم انداز باید اولین قدم تیم شما در شروع سفر هر محصول جدید و همیشه باید قبل از شروع کار بر روی نقشه راه محصول باشد.

بهبود تصمیم گیری استراتژیک در طول فرآیند توسعه

یکی دیگر از دلایلی که چشم انداز محصول می‌تواند به توسعه شما کمک کند شناسایی سریعتر و آسانتر ابتکاراتیست که ارزش پیگیری دارند.

بیانیه چشم انداز محصول خود را به عنوان قطب نمایی در نظر بگیرید که هر زمان که تیم شما با اولویت‌های متناقض یا عدم جهت گیری مواجه شد، می‌توانید با آن مشورت کنید.

کمک به هماهنگی تیم‌ها و سهامداران در شرکت

در نهایت، بیانیه چشم انداز می‌تواند با تسهیل بیان واضح هدف سطح بالا که باعث توسعه محصول می‌شود، ارزش آفرینی کند. این موضوع می‌تواند به همسو کردن گروه ها و بخش های مختلف در سراسر شرکت شما که روی محصول شما کار می کنند کمک کند.

با این کار همه همیشه، یک شمال واقعی برای رجوع دارند، که می تواند به آنها یادآوری کند که چرا دارند کاری را انجام می دهند.

چه زمانی از چشم انداز محصول باید استفاده کرد؟

چشم انداز محصول هنگام شروع کار بر روی یک محصول جدید یا همسو کردن یک تیم پیرامون به روز رسانی یک محصول موجود مفید است.

چه در حال راه اندازی نسخه اول یا ایجاد تغییراتی در نسخه n ام محصول خود باشید، باید با ایجاد چشم انداز شروع کنید. شما  در ابتدا به یک چشم انداز کلی محصول احتیاج دارید، اما ممکن است با پیشرفت کار به فصل‌های موقت نیز احتیاج پیدا کنید.

ویژگی‌های یک چشم انداز محصول خوب چیست؟

ویژگی‌های یک چشم انداز محصول خوب به شرح زیر است:

الهام بخش است

چشم انداز محصول به شما تصویر بزرگ تری از آنچه که روی آن کار می‌کنید و چرایی آن، می‌دهد. یعنی به تیم شما دلیل می‌دهد که چرا باید در این زمان و برای چه کسی روی این محصول کار کنند. ب

ه این سوال پاسخ می‌دهد که چرا باید زود به شرکت بیایید؟ چرا آخر هفته‌ها تا دیر وقت بمانید و کار کنید؟ چرا به جزئیات کوچکی که محصولات عالی را ایجاد می‌کنند اوجه کنید؟ زیرا همه شما مشتاق به دست آوردن یک محصول عالی هستید که زندگی مشتریان را به نوعی تغییر می‌دهد.

دارای راهنما است

تا زمانی که سوپرمن یا سوپر وومن نباشید، نمی‌توانید هر لحظه در کنار تیم خود باشید تا هر تصمیمی را هدایت کنید. اگر چشم انداز محصول توسط تیم شما، ایجاد شود، هر فرد کلمه به کلمه خلاصه چشم انداز را بیان نمی‌کند، بلکه نسخه خود را از آن ایجاد می‌کند. در لحظاتی که باید سریع تصمیم بگیرند، چشم انداز محصول آنها را از در جهت درست نگه می‌دارد و از چیزی که دیدگاه محصول را نقض می‌کند، باز می دارد.

قابل اجرا است

هرچند چشم انداز محصول شامل اهداف عالی است، اما باید یک جزء یا پیام زیربنایی نیز وجود داشته باشد که این چشم انداز را واقعی کند. چشم انداز محصول باید قابل اجرا باشد.

مرتبط با اهداف شرکت است

چشم انداز محصول مشابه چشم نداز سازمان است اما در مقیاس کوچکتر و در سطح محصول. اگر می‌خواهید محصول شما در بازار بیرونی موفق باشد، باید شرکت شما هم از کار شما حمایت کند. اگر چشم انداز محصول شما یک خط دید منسجم برای حمایت از اهداف شرکت داشته باشد، فروش محصول در زنجیره آسان تر است.

چشم انداز محصول چه تفاوتی با چشم انداز شرکت دارد؟

اینکه آیا بین چشم انداز محصول و چشم انداز شرکت تفاوت وجود دارد یا خیر، بستگی به اندازه کسب و کار و تعداد محصولات آنها دارد.

برای یک شرکت تک محصولی، چشم انداز محصول همانند چشم انداز شرکت است و تمام تلاش آنها بر توسعه محصول و موفقیت آن است.

اما در شرکت‌های چند محصولی، هر یک از محصولات به تحقق چشم انداز کلی شرکت کمک می‌کند.

به عنوان مثال، دیزنی آرزو دارد “یکی از تولیدکنندگان و ارائه دهندگان سرگرمی و اطلاعات پیشرو در جهان” باشد و مجموعه وسیعی از محصولات دارد که برای تحقق چشم انداز از آنها استفاده می‌کند.

چه کسی مسئول تعریف چشم انداز محصول است؟

همه افراد شرکت. به یاد داشته باشید که چشم انداز محصول باید بر نحوه انجام وظایف همه افراد در سازمان تأثیر بگذارد. با در نظر گرفتن این موضوع، بینش یا الهام برای یک بیانیه باید از هر نقطه‌ای در شرکت باشد و تیم محصول باید به طور فعال از همه نظر بخواهد.

با این حال، به عنوان یک موضوع عملی، مدیر محصول باید رهبری بیانیه چشم انداز را بر عهده بگیرد و سپس مطمئن شود که همه افراد سازمان از آن مطلع هستند.

 

آنچه از مقاله چشم انداز محصول آموختیم؟

همانطور که در مقاله اشاره کردیم، چشم انداز محصول همان ستاره شمالی است که همانند یک راهنما تمامی کارکنان شرکت را به یک هدف واحد فرا می‌خواند. یعنی به نوعی سعی می‌کند تا کسب و کارها را به سوی اهداف مشخصی سوق دهد و به پیشرفت، رشد و توسعه آن کسب و کار کمک کند.

منابع:

aha.io/roadmapping

blog.logrocket.com

productplan.com

کلمات کلیدی:
اشتراک گذاری در:

موقعیت مکانی می‌تواند هر کسب و کاری را رونق دهد یا موجب شکست‌اش شود و این اغلب یکی از مهم‌ترین ملاحظات برای هر کسی است که در دنیای تجارت کسب و کاری را راه اندازی می‌کند. استارت‌آپ‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا کسب‌وکارشان به صورت آنلاین، در دفتر رسمی یا دفتر خانگی یا در یک فروشگاه انجام می‌شود. مکان بستگی به محصول یا خدمات ارائه شده دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *