مشاوره مدیریت چیست و چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

مشاوره مدیریت یکی از پرطرفدارترین زمینه‌ها در دنیای تجارت است. در ظاهر، این صنعت جذاب به نظر می‌رسد – سفرهای هوایی زیاد، کار بر روی مشکلات پیچیده تجاری و قرار گرفتن در مدیریت سطح بالا.  اما باید بگوییم مشاوران مدیریت یکی از سخت کوش ترین متخصصان روی کره زمین هستند. آنها با بالاترین انتظارات، ضرب الاجل های ثابت و استرس‌های فراوان کنار می‌آیند. برای برخی، این ممکن است به عنوان یک چالش بزرگ و شاید حتی هیجان انگیز به نظر برسد. برای دیگران، ممکن است اینطور نباشد.

در این مقاله، ما مواردی را در مورد اینکه کار در مشاوره مدیریت مستلزم چیست برای شما بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مشاوره مدیریت چیست؟

مشاوره مدیریت یک صنعت جهانی است که بر کمک به سازمان‌ها برای عملکرد موثر متمرکز است. یک مشاور مدیریت یا تحلیلگر مدیریت، یک دیدگاهی کلی در مورد حل مسئله، بهترین شیوه‌ها و استراتژی‌ها ارائه می‌کند تا به شرکت‌ها در بهبود عملکردشان کمک کند.

مشاوره مدیریت طیف وسیعی از صنایع و نیازهای تجاری را پوشش می دهد. مشاوران مدیریت به سازمان ها در حل مسائل، ایجاد ارزش، به حداکثر رساندن رشد و بهبود عملکرد کسب و کار کمک می‌کنند.

آنها از مهارت‌های تجاری خود برای ارائه مشاوره و تخصص عینی استفاده می کنند و به سازمان کمک می کنند تا هر گونه مهارت تخصصی که ممکن است فاقد آن باشند را توسعه دهند. برخی از مشاوران در سازمان‌های غیرانتفاعی، مراقبت‌های بهداشتی یا امور مالی تخصص دارند.

برخی روی موضوعاتی مانند تنوع و گنجاندن کار می کنند، در حالی که برخی دیگر بر روی فناوری اطلاعات یا استراتژی بازاریابی تمرکز می‌کنند. اگر از تحقیق و حل مسئله لذت می‌برید، احتمالا مشاوره مدیریت را شغلی موفق بیابید.

مشاور مدیریت چه کارهایی انجام می‌دهد؟

بسته به پیشرفت پروژه، پنج نوع کار اصلی وجود دارد که یک مشاور مدیریت روی آن کار خواهد کرد.

درک اهداف

درک آنچه مشتری به دنبال آن است برای موفقیت پروژه مشاوره، اساسی است. مشاوران زمان قابل توجهی را با تیم مدیریت مشتری صرف می‌کنند تا با اهداف هماهنگ شوند.

همچنین چندین بحث در مورد منابع مورد نیاز مشاوران وجود دارد، مانند دسترسی به اطلاعات مالی و مصاحبه با کارکنان کلیدی. مشاوران معمولاً با فرضیه‌ای در مورد راه‌حل‌های بالقوه شروع می‌کنند و به داده‌های مناسبی که برای آزمایش نظریه‌های خود نیاز دارند فکر می‌کنند.

جمع آوری داده‌ها و تحقیق

مشاوران مدیریت زمان زیادی را صرف جمع آوری داده‌های مناسب برای حمایت از فرضیه‌های خود می‌کنند. این موضوع می‌تواند شامل بررسی ارقام مالی داخلی یک شرکت، میزبانی گروه‌های متمرکز با اشخاص ثالث، ارائه گزارش‌های تحقیقاتی صنعت، مصاحبه با کارکنان شرکت و موارد دیگر باشد.

همه این کارها معمولاً شامل فایل‌های انبوه با مقادیر زیادی داده خام در اکسل می‌شود که باید ساختار یافته و معنادار شوند.

تجزیه و تحلیل عمیق

با در دست داشتن داده‌ها، مشاوران مدیریت بر روی دستیابی به بینشی تمرکز می‌کنند که برای کشف آنها پول می‌گیرند. مشاوران، معمولا داده‌ها را در اکسل سازماندهی می‌کنند و قطعات کلیدی اطلاعات را در نمودار، عکس و پاورپوینت استخراج می‌کنند. این کارها اغلب به کشف راه‌حل‌های بالقوه در کیس مورد نظر کمک می‌کنند.

جلسات با مشتریان

در طول یک پروژه، جلسات بسیار زیادی بین مشاوران و مشتریان برقرار می‌شود. این جلسات همیشه با مدیران رده بالا نیست، بلکه ممکن است جلسه با افرادی باشد که برای هماهنگی با تیم مشاوره (معمولاً معاونان، مدیران و غیره) منصوب شده‌اند.

چیزی که اکثر غیر مشاوران نمی‌دانند این است که تا زمانی که محصول نهایی به مشتری ارائه می‌شود، هیچ شگفتی بزرگی برای مشتری وجود ندارد. مشاوران هر چند روز یا چند هفته یک بار به روز رسانی‌هایی را به فرد مورد نظر ارائه می دهند، که موجب بازخورد و راهنمایی مداوم می‌شود.

ارائه محصولات

پاورپوینت و اکسل بهترین دوستان مشاور مدیریت هستند. مشاوران ساعت‌های زیادی را صرف می‌کنند تا از بی‌نقص بودن جزئیات اطمینان حاصل ‌کنند که جزئیات کامل هستند و مواردی ارائه می‌کنند که فهم آن اسان ، اما در عین حال قدرتند است.

بخش بزرگی از زمان مشاور صرف ارائه محصولاتی می شود که به طور مداوم توسط اعضای ارشد تیم مشاوره و همچنین اعضای جوان تیم مشتری بررسی می‌شود. این بررسی‌ها منجر به بازبینی مداوم می‌شود تا زمانی که ارائه برای تحویل به تیم مدیریت ارشد مشتری آماده شود.

وظایف مشاوره مدیریت چیست؟

به عنوان یک مشاور مدیریت، شما باید به انجام کارهای زیر بپردازید:

  • انجام تحقیق و جمع آوری داده‌ها برای درک سازمان
  • انجام تجزیه و تحلیل
  • مصاحبه با کارمندان مشتری، تیم مدیریت و سایر ذینفعان
  • اجرای گروه های متمرکز و تسهیل کارگاه های آموزشی
  • ارائه پیشنهادات و ارائه‌های تجاری
  • شناسایی مسائل و تشکیل فرضیه‌ها و راه حل‌ها
  • ارائه یافته‌ها و توصیه‌ها به مشتریان
  • اجرای توصیه‌ها یا راه حل‌ها و اطمینان از اینکه مشتریان کمک‌های لازم را برای انجام همه آن‌ها دریافت می کند
  • مدیریت پروژه ها و برنامه‌ها
  • مدیریت افراد درون تیم از جمله تحلیلگران
  • ارتباط با مشتری برای در جریان قرار دادن آنها از پیشرفت و اتخاذ تصمیمات مربوطه

مهارت‌های مورد نیاز مشاوره مدیریت چیست؟

برای مشاوره مدیریت مهارت‌های زیر نیاز است:

  • توانایی کار با دیگر اعضای تیم
  • مهارت‌های بی فردی کلامی و نوشتاری
  • خلاقیت و ابداع
  • توانایی حل مشکلات و برنامه ریزی استراتژیک
  • مهارت‌های تجزیه و تحلیل مسائل
  • توانایی سازگاری با فشارها و چالش‌ها
  • آگاهی تجاری و درک محیط‌های کاری

چرا کسب و کارها از مشاوران مدیریت استفاده می کنند؟

مشاور مدیریت اغلب شکاف مهارتی یک کسب و کار را پر می‌کند. دریافت کمک خارجی می‌تواند بسیار ارزان تر از استخدام افراد جدید یا حتی یک تیم برای مدیریت یک پروژه یا کار باشد.

یک مشاور در زمینه خاصی تخصص دارد که ممکن است یک تجارت داخلی آن را نداشته باشد.

مزایای مشاوره مدیریت

بیایید در مورد مزایای مشاوره مدیریت بحث کنیم و ببینیم این پوزیشن شغلی دارای چه مزایایی است:

فرصت های یادگیری فوق العاده

شرکت های مشاوره مدیریت فرصت یادگیری شگفت انگیزی را برای مشاوران در تمام سطوح ارائه می‌دهند و دلیل آن همموارد زیر می‌باشد:

فرصت کار کردن با بزرگترین شرکت‌های دنیا

از آنجایی که پروژه‌های مشاوره بسیار گران هستند، فقط شرکت‌های بزرگ می‌توانند از عهده آن برآیند. کار بر روی پروژه‌های مقیاس بزرگ فرصت‌های فراوانی را برای آشنایی با مشکلاتی که بزرگ‌ترین شرکت‌ها با آن روبرو هستند و نحوه حل آنها فراهم می‌کند.

قرار گرفتن در معرض مدیریت سطح بالا

پروژه های مشاوره معمولاً مهمترین اعضای تیم مدیریت مشتری را شامل می‌شود. اینکه بتوانید با آنها درباره استراتژی بحث کنید و یاد بگیرید که چگونه آنها فکر می‌کنند، موقعیت شگفت انگیزی است، به ویژه برای مشاوران جوان.

فرصت یادگیری از همکاران باهوش و با مهارت

بیشترین چیزی که در یک شرکت مشاوره مدیریت می‌آموزید اغلب از همکاران شما خواهد بود. شرکت‌های مشاوره فقط افراد سطح بالا را استخدام می‌کنند و شما همکار کسانی خواهید بود که اکثر اوقات با آنها ارتباط برقرار می‌کنید.

انعطاف پذیری و تنوع

شرکت های مشاوره مدیریت فرصتی منحصر به فرد برای یادگیری از طیف وسیعی از افراد، مشکلات و صنایع ارائه می‌دهند.

مکان‌ها و رئیس‌های مختلف

از آنجا که مشاوران مدیریت بر مبنای پروژه به پروژه کار می کنند، به یک مدیر یا مکان محدود نیستند. این بدان معنی است که اگر تجربه خوبی با یک تیم یا مکان خاص نداشته باشید، برای مدت طولانی در آن موقعیت نخواهید ماند. از طرف دیگر، اگر تجربه خوبی داشته باشید، می‌توانید درخواست همکاری با همان تیم را داشته باشید.

طیف گسترده ای از اهداف در چندین پروژه

هر چه جوان‌تر باشید، با طیف وسیع‌تری از پروژه‌ها مواجه خواهید شد. یک پروژه ممکن است شامل هدف کاهش هزینه باشد، در حالی که پروژه بعدی می‌تواند در مورد ورود به یک بازار جدید باشد. قرار گرفتن در معرض پروژه‌های مختلف باعث پیشرفت حرفه‌ای عالی می‌شود.

پروژه‌ها در صنایع مختلف

اکثر مشاوران مدیریت در مراحل ابتدایی حرفه خود کلی گرا هستند. این بدان معناست که یک پروژه می‌تواند در صنعت بهداشت و درمان باشد در حالی که پروژه بعدی می تواند در صنعت نفت باشد. هر صنعتی دارای ویژگی‌های متفاوت و درس‌های یادگیری منحصر به فرد خود است. زمینه‌های کمی به جز مشاوره مدیریت وجود دارد که فرصتی برای یادگیری در مورد صنایع مختلف در یک شغل فراهم می‌کند.

فرصت های شگفت انگیز شغلی

کار با شرکت‌های معروف و بزرگ در رزومه کاری‌تان، زندگی شما را برای استخدام پس از مشاوره بسیار آسان‌تر می‌کند. مشاوران مدیریت یکی از پرطرفدارترین کارکنان شرکت ها در تمام صنایع هستند. فارغ التحصیلان مشاوره به ویژه در شرکت‌های برتر اغلب به مدیران سطح بالا تبدیل می شوند. اگرچه مشاوران مدیریت بسیار سخت کار می‌کنند، اما اغلب می‌گویند که ارزش آن را دارد، زیرا می‌توان در این کار چیزهای زیادی یاد گرفت که می تواند در کارهای دیگر از آن استفاده کرد.

پروژه مشاوره مدیریت چگونه کار می‌کند؟

از آنجایی که مشاوران مدیریت معمولاً در مورد یک موضوع خاص مشاوره ارائه می‌دهند، کار یک مشاور استراتژی تمایل به تجزیه و تحلیل داده‌های زیادی دارد. یک پروژه معمولاً به صورت زیر انجام می‌شود:

  • تعریف مشکل – ما در صدد حل چه مشکلی هستیم؟
  • رویکرد – چگونه می‌خواهیم این مشکل را بررسی کنیم؟
  • جمع‌آوری داده‌ها – هر آنچه را که می‌توانیم درباره این موضوع پیدا کنیم
  • تجزیه و تحلیل داده‌ها – داده‌های ما چه چیزی را نشان می‌دهد؟
  • مشاوره – بهترین راه حل با توجه به داده‌ها و تخصص ما چیست؟
  • پیاده سازی – اعمال تغییرات مثبت بر اساس توصیه‌ها

سخن آخر

مشاوره مدیریت یک حرفه بسیار پر ارزش است، اما برای همه مناسب نیست. اطمینان دارم این مقاله بینشی در مورد چیستی مشاوره مدیریت، مزایا و معایب آن به شما ارائه داد. اگر فعالیت‌های روزانه یک مشاور مدیریت برای شما جالب به نظر می‌رسد یا اطلاعات بیشتری در این زمینه می‌خواهید با تیم مشاورین کسب و کار کبیر در قسمت تماس با ما سایت ارتباط برقرار کنید.

کلمات کلیدی:
اشتراک گذاری در:

موقعیت مکانی می‌تواند هر کسب و کاری را رونق دهد یا موجب شکست‌اش شود و این اغلب یکی از مهم‌ترین ملاحظات برای هر کسی است که در دنیای تجارت کسب و کاری را راه اندازی می‌کند. استارت‌آپ‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا کسب‌وکارشان به صورت آنلاین، در دفتر رسمی یا دفتر خانگی یا در یک فروشگاه انجام می‌شود. مکان بستگی به محصول یا خدمات ارائه شده دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *